taller de fang i activitats lúdiques orientades a la sensibilització sobre la discapacitat

 

Proposem uns tallers que permeten a les escoles experimentar amb el fang i, a la vegada, apropar-se a les persones amb discapacitat mitjançant activitats creatives i lúdiques, per tal de contribuir a acceptar i a tractar amb normalitat qualsevol diferència.
 

L'activitat que us oferim consisteix en la visita a Àuria Fundació i la realització de dos tallers:

TALLER DE CERÀMICA

impartit per l'Enxub, en el qual els alumnes podran conèixer les principals tècniques per treballar el fang i crear la seva peça que serà cuita i entregada posteriorment a l´escola.

TALLER DE JOCS

organitzat per Àuria Fundació. Gimcana que ens permetrà experimentar i conèixer el dia a dia de les persones amb discapacitat.

 

Aquestes activitats van adreçades a Educació Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Estan programades per a una classe/matí, que serà dividida en dos grups. Mentre uns fan el taller de fang, els altres faran el de jocs i viceversa. En els dos tallers comptarem amb el monitoratge de persones amb discapacitat.

 

A mig matí esmorzem tots junts al terrat enjardinat de l’edifici.

Recomanem fer un treball previ a l'escola per tal de que els alumnes coneguin la realitat d'aquest col.lectiu i, per això, uns quants dies abans de la visita , dos o tres representants visitaran  la classe, es presentaran i faran entrega d´un dossier informatiu.

Cada un dels tallers té una durada mínima d'una hora, que es podrà allargar segons la disponibilitat de cada escola. I disposarem d´un pati exterior per esmorzar i estirar les cames a mig matí. El tipus de peça a realitzar es pot decidir amb els professors i adaptar-la al tema que s´estigui treballant a la classe o relacionar-la amb alguna festivitat (Sant Jordi, Nadal...).

El preu de la activitat es de 65 euros per classe (els dos tallers) + 2,50 euros per alumne.

Aquests tallers estan inclosos dins del programa AIRE (Activitats i recursos educatius) que gestiona l'Ajuntament d'Igualada, però hi podeu participar totes les escoles de la comarca que ho desitjeu. Només cal que us poseu en contacte directament amb nosaltres.


Per a qualsevol aclariment o si voleu conèixer l'espai i l'activitat que hi portem a terme, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres i fer-nos una visita sense cap compromís, o trucar al telèfon 663 75 37 32.

Imatge-2.jpg
Imatge-3.jpg
Imatge-1-2.jpg

grups/escoles

escoles  que ens han visitat

Acadèmia Igualada

Escola Dolors Martí

Escola Emili Vallès

Escola Jesús Maria

Escola Mowgli

Escoles de l'Ateneu

Institut Milà i Fontanals